2 Nisan 2013 Salı

TefalTv



Geçen sene bu zamanlar tefal tv'nin çekimlerinde yer almıştım. İlginç ve yorucu bir deneyimdi benim için. Çünkü yemek yaparken kamera karşısında hataya yer yok ve tekrarı kolay kolay olmuyor. Hele bir aşçıysan genellikle ellerin suya sokmaktan çatlamış, kesik ve yanık izleri ile dolu. Ellerime fondöten süreceğim aklıma gelmemişti mesela bu çekimlere kadar ((: Neyse lafı fazla uzatmadan, bitmek bilmeyecek gibi gelen bu çekimlerden bir tarif ile günü sonlandırmak istiyorum...


Elmalı tart;

  •   450gr un
  •   300gr tereyağı
  •   150gr şeker
  •   2 adet yumurta

İç Dolgusu için;

  •   200gr tereyağı  
  •   200gr pudra şekeri
  •   3 adet yumurta
  •   200gr toz badem
  •   50gr un
  •   2 adet elma

Dipnot: 
1 su bardağı un 150 gr
1 çorba kaşığı tereyağı yaklaşık 40 gr
1 su bardağı şeker 240 gr
1 su bardağı pudra şekeri 180 gr

Ama her zaman şunu söylemeliyim ki pastacılıkta en önemli şeylerden bir tanesi gramajdır. O yüzden tariflerin birebir uyabilmesi için bir tartı edinebilirsiniz.

Yapılışı için;
Un ve soğuk tereyağını birlikte crumble haline getirin. (Ekmek kırıntıları gibi olacak) Şekeri ekleyip harmanlayın. Yumurta da ilave edilip hamur kıvamına getirin. Buzdolabında en az 20 dakika dinlendirin. Merdane ile ara sıra unlayarak açın. Bir çatal yardımıyla hamurun kabarmaması için üzerine delikler açın. Tekrar dolapta 15-20 dakika dinlendirin.



İç malzemesi için tereyağı ve pudra şekerini mikserle çırpın. Yumurtaları  ilave ederek karıştırmaya devam edin. Toz badem ve unu ekleyip harmanlayın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz tart hamurunun üzerine  yayın. Elmaları dilimleyin ve hazırladığınız tartın üzerine dizin. Önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında üzeri renk alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Buyrun bunlar da ellerim ;)

http://www.tefaltv.com/tarif/hamur-isleri/elmali-tart


1 yorum:

Unknown dedi ki...

Şu anda yapıyorum ve blog'uma ekleyeceğim. Senin katkılarınla tabi =)
Sevgiler
Mutfak Kedisi
:*