Geçen sene bu zamanlar tefal tv'nin çekimlerinde yer almıştım. İlginç ve yorucu bir deneyimdi benim için. Çünkü yemek yaparken kamera karşısında hataya yer yok ve tekrarı kolay kolay olmuyor. Hele bir aşçıysan genellikle ellerin suya sokmaktan çatlamış, kesik ve yanık izleri ile dolu. Ellerime fondöten süreceğim aklıma gelmemişti mesela bu çekimlere kadar ((: Neyse lafı fazla uzatmadan, bitmek bilmeyecek gibi gelen bu çekimlerden bir tarif ile günü sonlandırmak istiyorum...
Elmalı tart;
İç Dolgusu için;
Elmalı tart;
İç Dolgusu için;
- 200gr tereyağı
- 200gr pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- 200gr toz badem
- 50gr un
- 2 adet elma
Dipnot:
1 su bardağı un 150 gr
1 çorba kaşığı tereyağı yaklaşık 40 gr
1 su bardağı şeker 240 gr
1 su bardağı pudra şekeri 180 gr
Ama her zaman şunu söylemeliyim ki pastacılıkta en önemli şeylerden bir tanesi gramajdır. O yüzden tariflerin birebir uyabilmesi için bir tartı edinebilirsiniz.
Yapılışı için;
Un ve soğuk tereyağını birlikte crumble haline
getirin. (Ekmek kırıntıları gibi olacak) Şekeri ekleyip harmanlayın. Yumurta da ilave edilip hamur
kıvamına getirin. Buzdolabında en az 20 dakika dinlendirin. Merdane ile
ara sıra unlayarak açın. Bir çatal yardımıyla hamurun
kabarmaması için üzerine delikler açın. Tekrar dolapta 15-20 dakika
dinlendirin.
İç malzemesi için tereyağı ve pudra
şekerini mikserle çırpın. Yumurtaları ilave ederek karıştırmaya devam
edin. Toz badem ve unu ekleyip harmanlayın. Buzdolabında
dinlendirdiğiniz tart hamurunun üzerine yayın. Elmaları dilimleyin ve
hazırladığınız tartın üzerine dizin. Önceden ısıttığınız 160 derecelik
fırında üzeri renk alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Buyrun bunlar da ellerim ;)
http://www.tefaltv.com/tarif/hamur-isleri/elmali-tart
1 yorum:
Şu anda yapıyorum ve blog'uma ekleyeceğim. Senin katkılarınla tabi =)
Sevgiler
Mutfak Kedisi
:*
Yorum Gönder