2 Nisan 2013 Salı

Birisi Dog Bakery mi dedi :!

Ve geçenlerde sadece biz insanlara pişirmekten vazgeçerek köpeğim içinde birşeyler yapmaya karar verdim.  Aşçılık nasıl desem diğer mesleklere göre daha çok çalışma saatleri olan bir iş, dolayısıyla ona çok fazla zaman ayırmadığımdan kendimi kötü hissetmiyor değilim. Gün boyunca arabanın sesini duyana kadar kulübesinden çıkmayı reddettiğini söylüyor evdekiler. Sonra araba sokağa girdiğinde sonu hiç gelmeyecekmişcesine havlamaya başlıyor taa ki yanına gidene kadar. Suçluluk hissediyorum bazen.


Ama birinin sizi böylesine derin bağla sevmesi, sorgulamadan nerede kaldın C neden bu kadar uzun saatler çalışıyorsun demeden, sadece sevmesi... Bu inanılmaz birşey. 

Neyse bende geçen doğum gününü beraber kutlayamadığımızdan ki o gün sevgililer günü olmasından ve benim gece 12'ye kadar çalışmamdan dolayı; bende gecikmiş bir doğum günü hediyesi hazırladım ona. 

Bildiğiniz üzere küçük dostlarımız bizim her yediğimiz ürünü yiyemiyorlar. Bizim için yerken çok eğlenceli gelen birçok yiyecek onlar için zararlı hatta toksik.
Bu nedenle onlara yiyecek birşeyler hazırlarken ya da yediklerimizi paylaşırken dikkatli olmamız gerekiyor.
Bunları okurken veteriner bilgime güvenebilirsiniz.
Mesela köpeklerin yememesi gereken yiyeceklerin başında; mantar, brokoli, üzüm, soğan, çiğ somon, patates, çikolata geliyor.

Yani diyeceğim o ki şöyle 6 saatte kısık ateşte, plate'te renk verilmiş mirepoix ile hazırlanmış bir et suyu ile yapılan bir yemek bizde inanılmaz bir lezzet duygusu hissettirse de ve tatlı bir keyif yaratsa da, bu köpeğimiz için geçerli olduğu anlamına gelmiyor. Soğan ona zararlı çünkü...

Lafı fazla dolandırmadan demek istediğim ona yemek pişirmek istiyorsanız biraz araştırma yapmanız gerekiyor ve maalesef bu durum köpekten kediye hatta köpeklerin kendi ırkları arasındaki farka kadar değişiyor. O nedenle öncelikle aman dikkat !!

Şimdi sıra tarifte;

* 2 cup un
* 2 teaspoon kabartma tozu
* 2 tablespoon pekmez
* 2 tablespoon sıvıyağ (ayçiçek olabilir.)
* 1 cup ayran

Fırınınız 180C'ye ayarlayın.  Un ve kabartma tozunu harmanlayın. Pekmez ve sıvıyağı ekleyin. Hamur şeklinde toplanana kadar karıştırın. Fazla yoğurmayın. Hafif unlanmış tezgahta merdane yardımı ile açın. Kopat yardımı ile kesin ve yağlı kağıdın üzerinde altın rengi alana kadar pişirin.


Kimbilir belki birgün sizinde köpeğinize bir jest yapasınız gelir.



 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bayıldım buna herkkese tavsiye ediorum kopegimin yuzu guluor kac gundur )))